AHLÂK-I MUHAMMEDÎ


Rasul-i Asfiya, Habib-i Kibriya, Sevgili Peygamberim, Efendim…

Seni anlatmaya kelimeler yeter mi?

 

“Bağışlanmış ama af dileyen, ağlayan ama sessiz, kanaatkâr ama çalışkan, hatalı ama kusursuz, birisi ama baştacı” desek yeter mi?

 

“Güçlü ama merhametli, dertli ama mutlu, meşgul ama vefalı, çileli ama sabırlı, yaralı ama doktor” deyiversek kelimeler bize küser mi?

 

Darda ama bölüşen, zorda ama yetişen olduğunu söylemeye kelimeler kifayet eder mi?

 

Yüzünde tebessüm, sözünde nezaket, davranışlarında zarafet, görüşünde isabet, bakışında feraset, gönlünde merhamet, lisanında letafet, dilinde hakikat…

 

Adı güzel kendi güzel Peygamberim….

Seni anlatmaya kelimeler yetmez! Çünkü Sen, hayatını çok yüce bir ahlâk üzerine kurdun. Yüce Allah’ın, “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!” fermanını hayat düsturu kabul ettin, Allah’tan başka hiçbir gücün karşısında eğilmedin!


HZ.PEYGAMBER'İN BEDEN DİLİ


Bir sahabî olmak istemez miydiniz? Peygamber Efendimizin sesini duymak, onunla konuşmak, onun gülümsemesine tanık olmak… Sevinç ya da tefekkür içerikli bakışlarına mazhar olmak… Onunla kucaklaşmak, tokalaşmak, ona sarılmak istemez miydiniz? Allah Resulü’nün yüzünün solmasıyla üzülmek, onun insan ve dahi hayvanlara karşı şefkat ve merhameti karşısında hüngür hüngür ağlamak istemez miydiniz?


EN ETKİLİ 300 DUA


Mümin olarak elinizde çok güçlü bir dua silahı var! Tam bir başucu kitabı. Günlük hayatın hemen her alanıyla ilgili, dertlilere deva, hastalara şifa, kederlilere neşe getirecek dualar…

‘En etkili’ çünkü titiz bir çalışmayla Kur’an ve sahih hadisler başta olmak üzere en güvenilir kaynaklardan derlendi. Siz yeter ki bu yakarışta, bu sığınmada, bu birebir hasbihalde samimi olun. Duanın canlandırıcı nefesini hissedin!

Mutlu Bir Aile İçin Altı Mektup



Hadîs Rivâyet Tarihi


Bu çalışmamızı bazı açılardan sınırlamak zorunda olduğumuzu fark ederek hadîs tarihini, rivâyetle kayıtlandırma gereği duyduk ve elinizdeki bu çalışmaya Hadîs Rivâyet Tarihi adını verdik. Bu konuyu, rivâyetle kayıtlamak suretiyle hadîs tarihi ile ilgili iki husustan müstağni kalmayı amaçladık. Birinci olarak hadîs tarihiyle ilgili mevzular, hadîs rivâyetlerinin tamamlandığı ve eserlerin çoğunlukla tasnîf edildiği hicrî beşinci asra kadar sınırlanmış oldu. Böylece hicrî beşinci asır sonrası tarihi ve eserleri bu çalışmanın alanı dışında bırakıldı. İkinci olarak da hadis tarihi içerisinde yer alan konuların tamamı yerine, rivâyetle doğrudan ya da dolaylı fakat çok yakından alakalı konuları incelemek yeterli hale geldi. Zira hadîs tarihi içerisine günümüze gelinceye kadar hadîsle ilgili hemen her konu girerken, rivâyet sınırlamasıyla, hadîslerin rivâyetinin tamamlandığı kabul edilen beşinci asra kadar rivâyeti ilgilendiren konuları kapsayan bir çalışma yeterli oldu. Hadîs Rivâyet Tarihi adlı bu çalışma giriş ve üç bölümden oluşmaktadır.

İbadetlerde Ruh ve Şekil


Kalıbımızla ve kalbimizle, gâye ve hikmetin bilinci içersinde, yeryüzünde halîfe ve Allah'ın kulu sıfatı ile yaptığımız tüm eylemler İBADET Manâ ve içerikten yoksun, kabuk ve şekilden öte geçmeyen, görüntü ve merasimlerle işgal edilmiş bir hayat ÂYİN Toplum ve çevrenin güdümünde, şuursuzca ve de zoraki bir yaşayış ÂDET Refleksler halinde, bir haz duymadan her gün biteviye tekrarladığımız rutin işlemler yumağı ALIŞKANLIK

Hadislerin Sayısı ve Artması


Hadislerin sayı bakımından artmasının, ancak hadis rivayet tekniği ile yorumlanabilecek pek çok sebebi bulunmaktadır. Esasen hadislerin sayı bakımından arttığını söyleyebilmek de çok doğru bir tespit olmasa gerekir. Ancak hadislerin sayısı ifade eden rakamların tarihi süreç içeresinde sürekli artış kaybeden bir seyir çizmesi, bu artışın izahını zorunlu kılmaktadır. Hadislerin sayısında görülen bu artışlar bir kaç istisna dışında tamamen göreceli bir durum arz etmektedir. Söz konusu durum, başta hadisin tanımı olmak üzere pek çok konuda farklı yaklaşımların sonucunda ortaya çıkmaktadır.

Her Yemekte Dua


Topluca yemek yerken, yemeğe devam edenler varsa, duâyı sesli yapmak mekruhtur. Duâ ederken elleri açmak ve duâdan sonra yüze sürmek sünnettir. Duâ yaparken yer ve zaman göz önünde bulundurulmalı, ona göre uygun duâ yapılmalıdır. Yemek duâları belli kalıplarla sınırlandırılmamıştır. Her türlü nimetlere karşılık hamd ve şükredilebilir. Hayırlı olan her şey istenebilir.

E-Fetva Sorular ve Cevaplar


Kredi çekip hacca gidilir mi?  Tüp bebek câiz midir?  Borsaya para yatırmak haram mıdır?  Doğum günü kutlamak haram mıdır?  Daha pek çok güncel sorularınızın cevaplarını bu kitapta bulacaksınız. 

Müslüman'ın Şifa Rehberi


Hz. Peygamber’in Tavsiye Ettiği
Doğal İlaçlar, Bitkiler ve Meyveler
Elinizdeki kitap giriş ve iki ana bölümden oluşmaktadır. Girişte; tıbbı nebevî kavramına, Hz. Peygamber'in Sünnet'inde sağlık, tabâbet ve tedavi konularına ve tıbbı nebevî hakkında yazılan eserlere yer verdik.
Birinci bölümde; “Hz. Peygamber’in Sünnetinde Sağlık, Tedavi ve Beslenme” başlığı altında, Hz. Peygamber'in sünnetinde koruyucu hekimlik, o'nun zamanında mevcut olan hastalıklar ve o'nun uyguladığı bazı tedavi yöntemlerine değindik. Ayrıca Hz. Peygamber'in, çeşitli hastalıklarla ilgili olarak maddî tedavi kadar manevî tedaviye de önem verdiğini vurgulamaya çalıştık.
İkinci bölümde ise; “Hz. Peygamber'in Tavsiye Ettiği İlaçlar” başlığı altında, o'nun çeşitli hastalıklar için tavsiye ettiği maddeleri, gıdaları, bitkileri ve meyveleri ele aldık. Önce bir ilaçla ilgili hadîsi/hadîsleri zikrettik. Sonra o hadîste geçen ilacın faydaları hakkında eski ve yeni araştırmalardan istifade ederek çeşitli açıklamalar yaptık.
Bu konuda verdiğimiz bilgiler, tıbbî bilgiler olduğu için her zaman için değişmeye ve gelişmeye açıktır. Bundan dolayı Hz. Peygamber'in tavsiye ettiği, bizim de açıklamaya çalıştığımız bir ilacı, mutlaka uzman hekim tavsiyesi ve gözetiminde kullanmak gerekir. Zira her işi ehline sormak Kur’an'ın emridir.
Allah Teâlâ, hastalarımıza şifâlar ve dertlilerimize devâlar nasip eylesin.